torsdag 14 juni 2012

Rotfruktsgratäng med creme fraiche

Här kommer tips på ett supergott alternativ till vanlig potatisgratäng, rotfrukterna ger en mycket fylligare smak och så ser det rätt trevligt ut med lite morotsskivor i och annat gott... just nu är det bara den här "potatisgratängen" som görs här hemma och barnen gillar den faktiskt också!


Recept

7-8 normalstora potatisar
2-3 morötter
2 palsternacka
½ rotselleri
1 purjo
2-3 vitlöksklyftor
½-1 fpk fryst persilja (eller färsk)
salt & peppar

2 dl creme fraiche
2 dl grädde
Riven ost

Skala och skiva potatis, rotfrukt och purjo. Varva i blandade lager, salta, peppra och pressa över lite vitlök på varje lager. Avsluta varje lager med att strö över lite persilja.

Koka ihop creme fraiche och grädden, häll över formen och avsluta med riven ost. Tillaga i ugnen ca 45 -50 minuter, 225 grader. 

Passar perfekt till helgens grillkvällar...

Mumsfillibabba!

2 kommentarer:

  1. Ja, visst är den god! Mamma har gjort den i flera år, men det är på senare år "vi barn" uppskattar den. Förr ville vi "det ska vara lika" :-D Nu är man överlycklig att man har en mamma som var lite utanför gränserna före tv-kockarnas födelse :-D

    Tack för alla tips, toppen när det sinar på idéfronten :-D

    Kram Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tänk vad smaken förändras från det man var barn och i vuxen ålder, tur det för när jag var liten var det inte mycket som dög! =D

      Och tur för er mamma att hon äntligen får den uppskattning hon förtjänat för sin matlagningskonst! =)

      Hoppas jag kan fortsätta inspirera, kram!

      Radera