fredag 20 juli 2012

Kyckling & Pastasallad

Har inte varit så mycket tid över för bloggande de sista dagarna, det har varit sommar/födelsedagfester och besök hos några vänner för att kolla in deras nya boende och MÅLNING! Drog sista penseldraget på köksmöblerna häromdagen, nu är det bara att klä om dynorna som är kvar. Sen ska jag visa er resultatet, ser redan nu att jag kommer bli nöjd! =)

Idag har dagen bestått av att fixa och packa inför morgondagens färd - vi ska åka till Öland med våra fina barn och det ska bli så härligt! Håller tummarna att vädret blir fint så vi får lite sol och bad. <3

Packar, handlar, klipper gräset, tvättar, städar... och har slängt ihop lite gottigt att äta efter vägen i morgon - Kyckling & Pastasallad. Mycket mysigare att ha med sig lite egen mat än att behöva gå in på McDonald eller liknande... gillar verkligen inte McDonalds och inte barnen heller faktiskt (men ibland är det ju enklaste lösningen) men kan jag påverka det så gör jag det!


Recept
ca 6 personer

Gnocchi, nästan ett helt paket på 500 g
2 färdiggrillade kycklingar
400 g körsbärstomater
1 burk fetaost
1 påse rucola
½ purjolök
½ knippe rädisor
8 kokta ägg

Lite olivolja, hackad basilika, salt & peppar

Koka pastan enligt anvisning. När den är färdig, häll av vattnet och spola med kallt vatten tills den svalnat av. Här på lite olivolja, krydda med basilika, salt och peppar. Plocka kycklingen i mindre bitar och blanda ner detta i pastan.

Dela tomaterna i mindre bitar, skiva purjon och rädisorna tunt och blanda ner detta.Blanda ner fetaosten.

Koka äggen och dela i halvor, toppa salladen med dessa.  

Det går ju att variera innehållet hur mycket som helst, ibland steker jag färska champinjoner och baconbitar och blandar ner, också supergott!

Servera med dressing och baguette, t ex denna, älskar den dressingen!


Mango chutney och currysmak, mumsfillibums til kyckling! =D

Sen lite vattenmelonbitar och gofika och kaffe med så kommer det nog bli en trevlig tripp!

Förresten,  titta vilken söt liten påse min dotter kom med ikväll. Den har hon köpt på Kreta när hon var där med sin pappa. Gulleunge att tänka på att köpa hem en present till mamma! <3

Luktade jättegott!



Ha en skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar