onsdag 31 oktober 2012

Favorit i repris!

Go kväll på er alla Halloweenfirare och alla andra!
 
Brukar ni fira Halloween? Jag är inte mycket för det där om jag ska vara ärlig... för kommersiellt för min smak... tackar vet jag Alla Hjärtansdag och andra trevliga tillställningar, inget kommersiellt alls där... ;-))

Kvällens middag får bli en gammal favoriträtt - Lax i hummersås. Den såsen är ju bara SÅÅÅ god!!!

Kika in på receptet om du missat det! =)


Önskar dig en skön onsdagskväll!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tisdag 30 oktober 2012

Shoppingdag

Höstlov för barnen och vi passade på att ta en sväng in till Örebro med mormor. Barnen hade det stora nöjet att få vara med och bestämma julklappar som snälla mormor (och morfar naturligtvis men han var inte med) skulle köpa åt dem. <3

De hittade massor med fina saker och kläder båda två. Så bra att göra så här nu när barnen är så pass stora att de verkligen vet vad de vill och inte vill ha! Och mormor slipper flänga omkring på måfå och försöka hitta passande paket- winn - winn situation!

Och lilla mamma (jag) hittade också lite fint som inte kunde motstås, bla detta:

Plånbok från Don Donna 599,- och nya bling,bling-örhängen 69,- båda från Accent

Såg plånboken först på Marieberg Galleria men tyckte den var liiite för dyr som impulsköp... en sväng senare in till Örebro hade jag fortfarande inte kunnat släppa tanken på denna skönhet och var tvungen att letade jag upp närmaste (och enda?) Accentbutiken i stan - det fanns EN kvar! Måste ju vara ett tecken på att den skulle bli MIN, eller hur!!? ;-))

Det fanns en väldigt snygg matchande handväska också den Don Donna för 1299,- men det får nog bli en senare fråga...

Adventsljussiffror 79,- Indiska...

De ska få pryda 4 pelarljus när det är dags för den stora nedräkningen.

... och fina lysande (VARMT sken) julkulor 59,- också från Indiska

Kanske även dessa kommer att användas i samma arrangemang som ljussiffrorna... Slingan är batteridrivna och kan därför hängs och läggas på många sätt. Kan se framför mig att de kunde vara fina att stoppa ner i grönmossa på en ljusbricka med adventsljusen. Annars får de passa någon annanstans!


 Anton tyckte ändå det var skönast i massagestolen!

Då kunde jag passa på att smita iväg en tur till bästa butiken av dem alla - Design Only!
Åååhhh så mycket vackert de har där... prova kan man ju alltid göra men köpen får man planera! ;-))

En mysig och lyckande dag!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

måndag 29 oktober 2012

Julkänsla...

I morse när jag drog upp rullgardinen snöade det ymnigt och även om jag tycker det är allt för tidigt kunde jag inte riiiktigt rå för julkänslan som kom krypandes i samma takt snön föll...

Är det för tidigt att börja lyssna på julsånger...? :-/

Lånad bild

Nä bäst skaka av sig julkänslan igen... kanske ett träningspass tillsammans med crosstrainern på övervåningen hjälper!

Ha en bra måndagskväll
~~~~~~~~~~~~

söndag 28 oktober 2012

Helg i frosseri!

Hoppas ni haft en skön helg med vad ni nu haft för er... själv har jag mest ätit en massa gott, hihi...

I fredags var det det sedvanliga fredagsmyset med god mat och efterrätt. Då var faktiskt HELA barnaskaran hemma vilket inte är så ofta nu för tiden! =D

I lördags gjorde jag och mamma en tripp till Smultrongården för en mysig shoppingtripp, tänkte jag skulle hitta en fin "gåbortpresent" där eftersom vi var bortbjudna på fin middag till kvällen.

Och vilken brakmiddag vi hamnade på, oj oj oj, magen stod i fyra hörn när vi for hem på nattkvisten... kolla här bara på allt gott som bjöds...

 Fint paket ska värdfolket ha tycker jag... =)

 Karro hade gjort så fint så man kände sig som en kunglighet när man satte sig till bords!


 Förrätt: 
Soppa med gula kantareller, så himla god! 
Mattias är en mästerkock!

Varmrätt:
 Oxfilé perfekt rosa inuti och gott kryddat!

 Varmrätt: 
Hasselbackspotatis och hemmagjord bearnaisesås
DET kallar jag lyxsås! Hade tänkt prova göra min egen bearnaisesåsi somras då jag t om gick och köpte en dragonplanta... den växte och frodades men inte gjorde jag någon sås inte... måste skärpa mig och prova för det är verkligen så mycket godare!


Efterrätt:
En riktig chokladig och härligt kladdig tårta! Färska hallon och vispad grädde till det, vad mer kan man önska! =D

Ja nog tror jag ni kan förstå att man rullade fram efter en sådan kväll!

TACK Karro och Mattias med familj för en väldigt härlig och mysig kväll! <3

Och ja idag frossade jag vidare med lite Afternoon tea med en vän och våra döttrar. Mycket gott hade de att bjuda på, det här var bara första tallriken...

Supermysigt det också! <3
Och du är det dags att klämma i sig lite pizza med grabbarna, gött värre!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~


fredag 26 oktober 2012

American Tollhouse Cookies

Riktigt amerikanska BIG cookies detta! Det räcker med en... ;-)


Recept
20 st

200 g smör
2 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5½ dl mjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bikarbonat
300 g hackad mörk choklad, block eller vanlig
Ev hackade valnötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och båda sockersorterna till en luftig röra. Rör ner ett ägg i taget. Blanda de övriga torra ingredienserna och häll ner i smörsmeten. Rör tills allt blandat sig ordentligt. Tillsätt hackad choklad och nötter och blanda runt.

Ta hjälp av en matsked och forma 20 st lika stora bollar (rulla i handen), lägg på pappersklädd eller smord plåt. Tryck till bollarna något och grädda ca 10-15 minuter, de ska börja spricka något, då är de färdiga.
 Som alla kakor är de naturligtvis godast varma, yummi!


 Gottebordet på ljuspartyt...

Och här beställs det ljus för fullt... =)

NU ska jag ta fredagkväll!

Ha en skön kväll <3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Silviakaka

Nu kommer recept på det jag bjöd på när jag hade ljusparty, vi börjar med silviakakan... tänk att något så enkelt kan bli så himla gott! 
Smör, grädde och vaniljsocker är en oslagen trio!
 





Recept

Kakan:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Fyllning:
125 g smör
1 dl grädde
2½ msk vaniljsocker
1 äggula

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och "bröa" en sockerkaksform med kokos.
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en separat tillbringar och häll sedan det över äggsmeten varvat med det heta vattnet. Blanda ihop till en jämn smet och häll det i formen.

Grädda mitt i ugnen ca 30-35 min, känn med en sticka så den inte är för lös. Låt kakan svalna.

Under tiden gör du fyllningen.

Lägg smör, grädde och vaniljsocker i en kastrull, låt sjuda upp. Ta kastrullen av värmen och rör ner äggulan. Låt svalna något.

Dela kakan i två delar och häll smörfyllningen över bottendelen, lägg tillbaka överdelen och pudra den rikligt med florsocker. 

Avnjut helst ljummen!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

torsdag 25 oktober 2012

Bastubad!

Tillfälligt avbrott pga invigning av bastubad! :-))

Ångrar inte att vi kastade ut bubbelbadkaret kan jag säga.

Kram på er!

onsdag 24 oktober 2012

Ljusparty med goa tjejer

Mysigt med home party ibland, träffas i godan ro på hemmaplan, trevligt umgänge och lite gott fika på det ( nästan det bästa ;)... )!
Jag har inte haft många home partyn själv men nu tyckte jag det var dags och passade på att anlita en fd granne som precis börjat sälja.

Vi hade en trevlig kväll och många ljus köptes, perfekt nu när det börjar bli mörkt ute, då är det som mysigast att tända ljus och luktar de dessutom så gott som PartyLite ljus gör så är det en bonus!

Bjöd på lite gott fika, som kommer upp på bloggen inom kort, under tiden lägger jag in en länk på tekakorna jag bjöd på. De hittar ni här.

måndag 22 oktober 2012

Pasta med heta kräftor

Ikväll fick det bli ett pass på crosstrainern här hemma, så glad att vi har en står här, man ska göra det enkelt för sig att träna eller hur! På det lite mage/ryggövningar, klart!

Kvällens middag är ett recept som går snabbt att slänga ihop men som ändå både ser och smakar lite lyxigt...


Recept
4 pers

300 g Fettuccine

Sås:
1-2 schalottenlök, finhackad
1 msk olivolja
  1 vitlöksklyfta, finhackad
½-1 tsk sambal oelek
170 g kräftstjärtar i lake
1 krm rosmarin, torkad
½ tsk timjan, torkad
  1 burk cocktailtomater
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde 
Maizena
Salt

Garnering:
1–2 msk persilja, grovt hackad
 
Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Gör såsen under tiden pastan kokar.

Fräs scharlottenlöken i olivolja tills den får en gyllengul färg. Tillsätt vitlök och sambal oelek, rör om och tillsätt, timjan och rosmarin. Fräs i någon minut och häll i tomaterna, koka upp och häll i grädden. Red av med lite maizena, låt allt sjuda ett par minuter.
Smaka av med salt och mer sambal oelek om mer hetta önskas. 


Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna låt småsjuda lite till så att stjärtarna blir lite varma. 
OBS! de ska inte koka, då blir de sega.

Häll upp pastan i en djup tallrik, toppa med kräftsåsen och strö över lite pesilja.
Servera rucola och skivad avokado till, ringla lite olivolja och crema di balsamico över, kvarna över lite salt och svartpeppar.  

Enkelt men gott så gott!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

söndag 21 oktober 2012

Ännu en rolig helg snart till ända...

Hej på er!
Helgen har verkligen gått snabbt (som oftas) fullt upp!

Fredagen fick bli biokväll för mig och Magnus. Vi såg Taken 2, spännande men lite förutsägbar men det hade jag nästan förväntat mig också, haha... Mysigt att gå på bio ibland, alldeles för sällan vi prioriterar det.

I lördags var det dags för party igen - 40-års fest - massor med härliga människor, god mat och dryck! Storslaget kalas vill jag lova!

Fick chans att smaka på något jag aldrig smakat förut - rökt älghjärta - inte kunde jag tro att det skulle vara så gott! Som finaste mjällaste filé! Mums!

Värdparet ställde fram överdådiga brickor (mer stora som bord) med en massa gott kallskuret kött, älg, rådjur, gris, kyckling - allt lika gott!
Tyvärr var jag dålig på att ta kort så några bilder blir det inte men ni får försöka föreställa er. =)

Söndagen har varit allmänt seg, kommer man i säng vid 4.30 är det kanske inte så konstigt... :-/
En snabb tripp till Örebro blev det i alla fall och jag passade på att köpa nya krukor och blommor till köksfönsterna...

... vita orkidéer har länge varit en favoritblomma, de är så vackra!

Ja snart dags att sätta punkt för ännu en härlig helg. 
Hoppas din helg också varit bra och att du känner dig taggad för veckan som kommer!
~~~~~~~~~~~~~~

torsdag 18 oktober 2012

Chokladgratinerad frukt med glass

God kväll på er!

Här kommer jag med ett snabbt och gott efterrättstips!


Recept

Färska jordgubbar
Fryst mango (smakar oftast bättre än de färska)
Kiwi

Vit choklad (massor)

Tina mango, skiva jordgubbarna, skala och skiva kiwi.

Grovriv den vita chokladen.

Lägg upp fruktbitarna i en ugnssäker form, strö över chokladen.

Grädda i ugnen i ca 10 minuter på 185 grader. 
Allt ska bli genomvarmt och chokladen ska smälta men inte bli bränd, uäck!

Servera direkt med en riktigt god vaniljglass, slurp!!

Så enkelt och så gott!!

Kram på er och tänk, i morgon är det Happy Friday igen!


onsdag 17 oktober 2012

Glöggdags!

Ikväll smakade vi första glöggen!
Ja, haha... vet att det är i tidigaste laget men guuud så gott det smakade tillsammans med en pepparkaka och lite grönmögelost!

God Jul på er då... ;-)

tisdag 16 oktober 2012

Inga-Britts goda äppelpaj

Det blir många pajrecept nu men det är ju ändå höst och då ska man sitta inne och mysa med en god äppelpaj eller hur?! =)

Det här är en storfavorit hos oss och enligt ett recept som min kära svärmor brukar göra, äpplena byts enkelt ut till vad helst annat man kan tänkas vilja ha, blåbär, rabarber, hallon, you name it!

Söndagsmys i soffan framför Solsidan. 
Nya Marimekkoskålarna/lyktorna från Iitala bidrar med mysfaktor Grande!

Recept
6 pers

Deg:
125 g smör
2,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
2 st syrliga äpplen, gärna av svensk sort
kanel
ev lite sirap

Sätt ugnen på 200 grader

Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna till degen med en stor gaffel (trä/plast).

Skala och skiva äpplena. Lägg i en smord pajform och strö över lite kanel och ringla eventuellt över lite sirap också, gjorde jag sist, smakade mumma! =)

Grädda i ugnen tills pajen blir gyllenbrun och får en halvhård skorpa.

Servera genast med t ex vaniljsås, mmmmm!

Prova nu!
=)

~~~~~~~~~~~~~~

Halloumi med pestopasta


Det här gäller alla köttätande människor där ute (det är väl ni som mest läser min blogg kan jag tänka mig). Är ni duktiga på att byta ut minst en middag i veckan mot vegetariskt alternativ? Det är tyvärr inte jag, alldeles för sällan lagar jag helvegetarisk mat, egentligen säkert bara av gammal vana...

Min 15-åriga dotter har helt plötsligt blivit väldigt medveten om hur djur behandlas inom köttindustrin (nästan det enda hon pratar om just nu... :-/...) och det har i alla fall väckt mina tankar att försöka byta ut en kötträtt mot en vegetarisk rätt, minst 1 gång i veckan, får se hur det går!

Väldigt passande var det att Icas Billiga Veckan tipsade om en god vegetarisk rätt igår (om halloumiost är accepterat) - Pasta med krämig pesto. Gjorde den nästan exakt som receptet visade men lade till lite zucchini också för att få in lite mer grönsaker... den salta nötaktiga smaken på halloumiosten gjorde att det nästan smakade som om man hade bacon eller nått i - gott blev det!


Recept
4 pers

4 portioner pasta, gärna tortiglioni
3 tomater
½ zucchini
65 g ruccola
1/2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
200 g halloumiost
1/2 dl lätt crème fraiche
3 msk pesto
1 vitlöksklyfta 

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
 
Skölj och skiva zucchinin i halvmånar, fräs i stekpanna med lite salt och peppar, pressa över vitlöksklyftan och låt fräsa tills det får lite färg.

Skölj och tärna tomaterna. Blanda dem med ruccola och ringla över vinägern och hälften av oljan.
Bryt eller skär halloumin i bitar och stek den i resten av oljan.

Blanda pastan med crème fraiche, pesto och halloumi och blanda ner grönsakerna.

~~~~~~~~~~~~~~~~

söndag 14 oktober 2012

Festlig köttgryta med ristimbal

I fredagskväll gjorde jag den här goda grytan, ett recept jag roffade åt mig en fredagseftermiddag, för säkert över 10 år sedan, i affären då de hade provsmakning. Har gjort denna köttgryta många många gånger sedan dess, ibland med nötkött och ibland med älgkött - båda blir lika bra (nej, älgkött blir alltid lite bättre förresten!).

Sojan och svartvinbärsgelén som är i är en oslagbar kombination!
Blir nästan lite portersteksmak på såsen och vem gillar inte det! 


Recept
4-6 pers

500 g nött/älgkött, t ex lövbiff/rostbiff
100 g färska champinjoner
1 purjo
1 röd paprika
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk svartvinbärsgelé
2 msk kinesisk soja
1 oxbuljongtärning
salt & nymalen svartpeppar

Strimla köttet och fräs på tills det får lite färg, tillsätt strimlad purjo och paprikan skuren i mindre bitar, låt fräsa med en liten stund.

Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i ca 20 minuter.



Under tiden kokar du riset enligt anvisningen på förpackningen. För att kunna göra timbaler måste det vara ris som är lite klibbigt, t ex Jasmineris.

När riset är färdigt blanda ner lite hackad persilja men spara persiljekronor för dekoration!



Servera med en god sallad!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mysig tjejkväll

Igår var jag iväg på en riktigt mysig tjejkväll, härliga tjejer och en massa gott att äta och dricka, kan det bli bättre än så? =)

Sötaste huset jag någonsin sett, ett riktigt mysigt och fint hus står i all sin höstprakt!
Kissen Hjördis posar och likaså några av tjejerna.

Vackert dukat långbord och massor av gott att äta!

Tack fina, rara Eva och tjejer för en trevlig kväll!

Kram!

~~~~~~~~~~~~~~~~

lördag 13 oktober 2012

Tjejrajraj!!

Hej på er!
Nu bär det iväg till ett härligt gäng tjejer för en mysig och rolig tjejkväll!
Önskar er en skön lördagskväll, kram!

torsdag 11 oktober 2012

Kycklingwraps - fredagsmystips

Har ni börjat klura på vad ni ska laga för gott imorgon kväll så har jag tips på något riktigt gott - kycklingwraps, ett gott alternativ till tacos kanske... ;-)


Recept
ca 12 st

4-5 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche chili
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
1 hackad rödlök
1 röd paprika, hackad
1 grön paprika, hackad
salt & peppar

Matolja att steka i

Mjuka tacobröd,vete eller majs

Skär kycklingfiléerna i ganska små bitar, stek tills de är genomstekta i en stekpanna. Salta och peppra lite men var försiktig med pepparn då chilin ger rejält med hetta sen. Låt svalna något.

Rör ihop creme fraichen med osten, rödlöken och paprika. Tillsätt kycklingen och rör runt tills allt fördelat sig.

Lägg en lagom stor klick av röran på ena sidan av tacobrödet, vik ihop som en halvmåne och vändstek i matolja. Brödet ska bli krispigt och fyllningen genomvarm. 


Tips! Stek på låg effekt så för du bäst resultat och riskerar ej att bränna brödet.

Servera med en god sallad, gärna med majs i.

Tacosås är också gott, brukar ha Santa Marias Tropical som ger både en viss sötma och heta.


Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på för god mat men jag tror jag vet efterrätten...

Limemarinerade jordgubbar med mascarpone, ååhhhh så gott, så gott!!


Önskar dig en skön kväll!

PS. För att göra det enklare för dig att kommentera på bloggen har jag tagit bort det där "Bevisa att du inte är en robot" sessionen... vet själv vad irriterande det är när man vill lämna en kommentar och kommer till en ruta med knappt läsbara ord och tecken och så blir det bara fel, fel och fel! Och från en mobil är det ju nästan omöjligt! Nä usch, det ska vara ENKELT att lämna kommentarer och jag älskar att få kommentarer i från er!

Så mycket fina ord och uppmuntran, blir så tacksam för all feedback jag kan få, både ros och ris. DS

Kram <3
~~~~~~~~~~~~~~~~

Odd Mollyfynd!

Idag kom mysigaste goströjan med posten!

Odd Molly Welsh Cardigan Magnolia 
Fynd till vrakpris på Campadre!

Superskön och älskar hålmönstret, kommer bli en riktig vintermyströja! 

<3 <3 <3


onsdag 10 oktober 2012

Örebrotripp

Hej på er!

Jag och Magnus tog oss en liten tripp till Örebro idag efter jobbet... behövde kolla lite saker för bastun som håller på att växa fram i badrummet, weeee!

Ut har bubbelbadkaret åkt och in börjar en bastu ta form... blev smått chockad först då Magnus behagade börja detta projekt utan att vi riktigt pratat igenom det... (enligt min mening i alla fall haha...). Men när jag fick vara med och bestämma lite så kommer det bli så bra så ;-)... längtar riktigt efter att få ta första bastubadet nu! 

En början och nej, toaletten sitter inte i bastun haha...

Hann kolla över lite annat när vi var i Örebro också... ett besök på Nice på Marieberg Galleria där de har Mateusporslin... är på jakt efter fina soppskålar och eftersom jag har en hel del i Mateusserien redan vore det kul att fortsätta med den.

Hittade denna fina skål fast jag vill nog ha mina i rosa...


 Slängde förbi stan på vägen hem och köpte med lite sushi också

East West har verkligen den fräschaste sushin i hela Örebro, så himla gott!!~
Jag var egentligen inte så hungrig men jag klämde nästan en 15-bitars i alla fall, ooops!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tisdag 9 oktober 2012

Skön kväll

Sitter framför Svenska Hollywoodfruar och myser med en kopp te. Skönt att ta det lugnt efter ett träningspass, kört crosstrainer, ett pass mage/rygg och därefter armar blandat med kettlebellswingar. Med andra ord, känner mig värd lite TV-mys nu... :-)

Sitter också och bläddrar i en härlig tidning - Hembakat... guuud vad mycket GOTT!!! Och chokladtema också, love it!! Måste nog testa ett och annat recept! 

söndag 7 oktober 2012

Ett litet vintips...

Igår drack vi ett gott mousserande franskt vin - 
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (nr 7688 på systembolaget).

 Vi fick det som värd/värdinnegåva på vår kräftskiva och igår tyckte vi det var dags att smaka på det. Vi dukade upp med lite kräftor och vitlöksbröd till förrätt... vinet var riktigt gott och torrt så som jag gillar det bäst! 
Rekommenderar jag starkt!

Måste bjuda på en härlig bild på vår lilla kisse... han älskar att ligga på soffkanten och njuta av tjälstenskaminens värme... <3

~~~~~~~~~~~~~~~~