lördag 25 januari 2014

Läcker förrätt - Parmarullar med getost

Mina kära läsare (om jag har några kvar efter över 20 dagar utan uppdateringar... ;-) ...)
ni är väl rätt trötta på att mötas av samma kladdkakebild varje gång ni kikar in för en uppdatering.. så nu till något nytt!

Den här förrätten testade jag för några helger sedan då vi bjöd vänner på middag, det blev riktigt gott och enkelt att fixa och förbereda är det också!

En härlig kombination av salt skinka, söt honung och getost!


Recept

4 pers

8 skivor parmaskinka
ca 200 g chevre
ca ½ dl flytande honung
crema di balsamico 
ruccolasallad
röd spetspaprika
ev lite nymalen svartpeppar

Dela getosten i 16 delar. Rulla in varje bit i en ½ skiva parmaskinka. Så här långt kan man förbereda och sedan förvara rullarna i kylen tills det är dags att tillaga. 


Värm ugnen till 175 grader.
Tillaga rullarna i ugnen i ca 10 min, osten ska hinna bli varm och lite mjuk.

Fördela ruccola på ett fat eller förrättstallrikar. Strimla röd paprika tunt och fördela över salladen. Ringla över balsamico crème. Lägg rullarna på salladen. Ringla lite honung över, ev krydda med lite nymalen svartpeppar och servera genast.


Jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar